Tal com havia reclamat l’SPC, els jutges obliguen l’Ajuntament a readmetre els treballadors

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en una resolució feta pública el 19 de juliol, declara nul l’expedient de regulació d’ocupació (ERO) a la radiotelevisió municipal de Cambrils (Baix Camp). La sentència es basa en el fet en què l’empresa no ha facilitat la informació suficient als treballadors ni ha mostrat voluntat negociadora i que, en definitiva, la decisió municipal de tancar les emissores estava basada en qüestions polítiques. Els jutges estimen que amb la demora en l’entrega de la documentació necessària als treballadors –que no es va fer efectiva fins a la tercera reunió– evidencia “que no va haver-hi voluntat negociadora per part de l’entitat Cambrils Audiovisual al no facilitar la documentació i la informació precisa als treballadors».

La sentència, però, serà de molt difícil compliment. En teoria, la nul·litat comportaria el reingrés immediat dels nou treballadors –representats per l’SPC en aquest procediment– i l’abonament dels salaris de tramitació. L’Ajuntament de Cambrils –amb equip de govern de CiU–, però, té previst aprovar en el ple del dia 25 de juliol la dissolució de la societat municipal que gestionava les emissores de ràdio i televisió. Això farà impossible el compliment de la sentència amb la qual el consistori haurà d’abonar una indemnització per acomiadament improcedent a més dels salaris de tramitació.

L’SPC celebra aquesta resolució perquè pot ser de gran importància per al conjunt de la radiotelevisió local ja que hi ha altres emissores en situacions similars. El sindicat mostra el seu suport als treballadors de la ràdio i la televisió de Cambrils –que portava 28 anys en antena– i se solidaritza amb els col·lectius veïnals i socials d’aquesta localitat que s’han queixat perquè han perdut el servei públic d’informació.

19 de juliol de 2013