El responsable de la demarcació de Tarragona de l’SPC, Ricard Checa, s’ha entrevistat amb el cap d’Inspecció de Treball, José Bernardo Herrero, per exposar-li les seves inquietuds sobre la situació laboral de les persones que treballen a les emissores municipals.

Checa ha sol·licitat a la inspecció de treball que comprovi si existeixen irregularitats o incompliment de les normes de riscos laborals i dels drets dels treballadors, així com possibles fraus a la seguretat social a les emissores municipals de la província de Tarragona.

A l’entrevista es va posar de manifest que a algunes ràdios públiques locals no hi treballen periodistes professionals i que la línia editorial la marca una persona de confiança de l’ajuntament, per la qual cosa deixa de ser un mitjà d’informació professional i plural. A més, en molts casos, els col·laboradors no reben cap tipus de remuneració (o la reben en negre) i són els voluntaris i els estudiants en pràctiques qui duen el pes de la programació.

L’SPC considera que els mitjans de comunicació social, especialment els públics, han de vetllar per la legalitat i la professionalitat, oferint una informació plural i veraç i complint els codis ètics i deontològics de la professió.