El periodista Xavier Rius Sant ha denunciat l’usuari de Twitter @aironthegod “Airon Winter a la Comissaria de Mossos d’Esquadra de la Plaça Espanya de Barcelona, on hi ha el servei d’atenció per Delictes d’Odi. Ho ha fet per les amenaces de mort cap a la seva persona que va fer divendres de la setmana passa a través d’aquesta xarxa social, minuts després de la seva intervenció en el programa d’Equipo de Investigación, de La Sexta, Los cachorros ultras, emès el divendres passat, 19 de novembre a partir de les 22 hores i 20 minuts. Rius Sant diu que «jo vaig intervenir en el programa explicant qui eren el grup ultra “Bastión Frontal” al qual pertany la jove madrilenya, Isabel Medina Peralta, que va ser notícia fa vuit mesos pel seu discurs contra els jueus en un acte d’homenatge a la División Azul. Aquest grup va centrar bona part del programa».

Aquest usuari @aironthegod, que va fer diverses piulades sobre el programa des del seu compte de Twitter, on té de foto de capçalera d’Adolf Hitler, i com a foto de perfil seva tenia divendres el vespre una persona amb una caputxa, però  dissabte la va canviar per la del jove americà, Kyle Rittenhouse, que la setmana passada fou absolt de l’homicidi de dos manifestants antiracistes a Wisconsin.

Els tuits que va fer cap a Rius, «aproximadament a les 22.45 hores, deien: “Te vamos a matar, XavierRius” i “Xavier Rius maricón”». El diumenge 21, aquestes piulades i altres d’exaltació nacional socialista relatius al programa, varen ser esborrats o eliminats per «infringir les normes de Twitter». Tot i això el compte continua actiu.

Aquesta no és ni la primera ni la segona vegada que com a periodista expert en ultradreta Xavier Rius Sant pateix amenaces de persones o grups ultres, si bé és la primera vegada que són manifestament de mort. El company assegura que «continuaré fent la meva feina i d’aquí a  un mes i mig publico un nou llibre en català sobre la ultradreta, tant de l’extraparlamentària com de la que ha arribat als parlaments de Catalunya i l’Estat espanyol».

L’SPC rebutja frontalment aquests atacs i amenaces i es posa a la disposició del company per tot allò que pugui necessitar. Al mateix temps instem a les autoritats policials a depurar les responsabilitats que s’escaiguin amb l’autor d’aquestes amenaces així com les que pateixen de manera reiterada altres professionals de la informació per part de grups o persones d’ideologia ultradretana. Considerem gravíssimes aquestes actuacions de l’extrema dreta i animem a Rius a seguir endavant amb la seva tasca periodística sobre aquesta xacra d’odi i intolerància.