El comitè d’empresa de La Vanguardia Ediciones informa a tots els mitjans de comunicació que els treballadors de La Vanguardia faran vaga: des de les 7,00 h. del dia 2 de desembre fins a les 7,00 h. del dia 4 de desembre, ja que després de 14 hores de negociació al CMAC, amb la intervenció de la senyora Concha Pascual -Cap del servei de Relacions Laborals- i amb la incorporació a les 22.45 h. del senyor Salvador Álvarez -director dels Serveis Territorials de Treball i Indústria-, la posició de l’empresa no ha canviat en els punts pels quals estava plantejada la vaga.

Els treballadors no podem acceptar de cap manera ni la segregació ni la descapitalització de La Vanguardia Ediciones, S.L. S.U., per la qual cosa us convidem a què us manifesteu amb nosaltres a les 11.00 h. al c/ Pelai, 3. Des d’allà anirem (per plaça de Catalunya, Fontanella, Urquinaona, Via Laietana) a la Pça. Sant Jaume per fer entrega d’una carta al Molt Honorable President de la Generalitat, senyor Pasqual Maragall. Igualment us informem que estarem concentrats a partir de les 15.30 h. a Av. Diagonal, 477, seu de la redacció de La Vanguardia i del Grup Godó.

El comitè vol fer constar que la direcció de l’empresa, en el seu comunicat del dia 1 de desembre als suscriptors, col·laboradors, lectors i mitjans de comunicació, falta a la veritat. La representació dels treballadors mai s’ha oposat al projecte d’obrir una nova planta d’impressió, tot al contrari, com sempre ha ofert tota la seva col·laboració i esforç. Sempre hem donat suport i en seguirem donant a qualsevol intent de millorar la qualitat formal de La Vanguardia. En la seva nota, l’empresa omet que vol aprofitar aquesta modernització tecnològica per subrogar tots els treballadors dels tallers d’Impressió a una altra empresa amb un conveni molt inferior.

L’objectiu de la vaga és que cap treballador de La Vanguardia sigui subrogat a empreses d’arts gràfiques i que conservin els seus drets històrics individuals i col·lectius. Igualment es pretén evitar la descapitalització de La Vanguardia Ediciones que pugui ser base futura de noves segregacions i/o externalitzacions. Us demanem que us solidaritzeu amb nosaltres, per evitar acomiadaments totalment innecessaris i gratuïts.

Gràcies per endavant.

Barcelona, 2 de desembre de 2005