La demarcació de Tarragona del Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC) ha organitzat per al dimecres 7 d’abril, a dos quarts de vuit del vespre, una taula rodona amb el títol «Polítics i periodistes» en la qual diputats de diversos partits opinaran sobre el dret a la informació de la ciutadania. Els representats de les diferents formacions seran Xavier Sabaté (PSC), Carles Sala (CiU), Sergi de los Ríos (ERC), Rafael Luna (PP) i Hortènsia Grau (ICV). El moderador de la sessió serà Ricard Checa, president de la demarcació de l’SPC a Tarragona. L’acte es realitzarà a la seu de la Cambra de Comerç de Tarragona, a l’avinguda Pau Casals, número 17.

És la primera vegada que els caps de llista i futurs diputats tarragonins accepten asseure’s a la mateixa taula disposats a compartir, amb l’assistència, el seu punt de vista sobre el periodisme, el dret d’informar i ser informat i, com no, la tasca que desenvolupen molts professionals de la informació.

En aquesta conferència, els polítics –els protagonistes permanents en els mitjans de comunicació– explicaran quina posició assumiran, un cop asseguts al Parlament de Catalunya, sobre la necessitat de regular la professió periodística i quins canvis aconsellen en un sector que travessa algunes dificultats.

La relació entre els polítics i els periodistes és la mateixa en temps d’eleccions que quan no n’hi ha? Influencien els polítics en la informació que es dóna a la ciutadania o són els periodistes els que es deixen influenciar? Es respecta el dret a informar? Quina relació existeix entre els polítics i els periodistes que habitualment cobreixen informació política? Què en pensa, de veritat, el poder del contrapoder? Aquestes són algunes de les qüestions que es volen discutir en aquesta taula rodona.