No s’haurien de repetir els errors de la legislatura passada

Constituïda finalment la nova ponència que ha d’acordar la llei de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), i tot i els nous terminis de temps que van més enllà dels previstos, des del Sindicat de Periodistes ens felicitem de que finalment s’hagi posat fil a l’agulla i s’albiri la possibilitat que la nova Llei sigui aprovada abans de l’estiu.

Ens satisfaria que la llei que ha de regir les empreses de l’actual CCRTV s’acordés per consens, en el marc de la ponència conjunta, però hem fet també balanç de l’alentiment i de l’obstruccionisme practicat per diverses forces polítiques, i creiem que no hi ha motiu per no aprovar ràpidament un text que van firmar els cinc grups parlamentaris de la legislatura anterior.

Cal la llei de la CCMA per adequar la normativa a la realitat de les empreses de la Corporació, a les seves funcions i a les tecnologies que desenvolupa, que ja no es limiten a l’emissió per ràdio i per televisió. Cal també blindar la independència i la professionalitat dels directius i els treballadors, i per garantir l’estabilitat del finançament públic en forma de contracte-programa, que ha de definir alhora la missió de servei públic.

Per això lamentem que alguns grups parlamentaris facin marxa enrera respecte de l’acord del mes d’abril, i obstaculitzin l’avenç cap a una aprovació que ja estava madura la legislatura passada, i que només estratègies partidistes van impedir a darrera hora. Reclamem de tots els partits polítics que donin suport a aquesta llei que ha de garantir uns mitjans públics de comunicació de país, desgovernamentalitzats i al servei de tota la societat.

Barcelona, 23 de febrer de 2007