Els tres partits tenen interessos en mitjans de comunicació privats.

El Comitè d’empresa de TVC denuncia que ahir, al Parlament de Catalunya, amb els vots de CiU, PP i PSC es va aprovar una mesura transcendent i greu que pot representar l’inici de la privatització de TVC. Els tres partits van assumir la decisió del consell de Govern de la CCMA d’externalitzar el departament de Comercial sense cap argument empresarial a favor, excepte pels interessos dels grups privats que formen la competència de TVC i que concorreran a la convocatòria pública.

Dimarts la decisió del govern popular de València de tancar Canal 9, ens sorprenia i ens escandalitzava. Avui, amb l’aliança de CiU, PP i PSC, ja es pot començar la privatització de la televisió pública catalana. Ho va aprovar Convergència i Unió, que diu que vol dotar la ciutadania de Catalunya de les estructures d’estat necessàries per avançar cap a la sobirania.

El PP, que a les Illes, a València i aquí, com a la resta de l’Estat, són els encarregats de carregar-se la llengua i la cultura catalana i el dret a decidir. A més de coincidir amb la dreta catalana sobre la privatització de la propietat pública.

I el PSC, que encara que critiqui que els pressupostos per Catalunya es basen en la privatització, no dubta en aprovar la privatització d’un departament estratègic de TVC.

Els tres han demostrat que realment es deuen als interessos privats que durant anys els han ajudat a mantenir-se en el poder, d’una manera o d’una altra. I per això avui, per seguir tenint el suport dels grups de comunicació privats que els sustenten, han votat junts. Privatitzar els serveis públics no representa cap estalvi als ciutadans. Mai. Però sí que aporta ingressos als interessos privats. En aquest cas el temps ens dirà quin cognom tenen, si Godó, Prisa, Lara o Zeta o un entente cordiale, entre ells i altres, sota la forma d’una UTE (Unió Temporal d’Empreses).

L’espectacle va ser lamentable, i com si ens ho teméssim, els treballadors de TVC estem votant avui en referèndum, reclamar el cessament d’aquesta direcció que ens vol privatitzar, i aprovar el pla de mobilitzacions perquè TV3 segueixi sent pública.

Comitè d’empresa de TVC
Sant Joan Despí, 8 de novembre de 2013