Davant la campanya electoral al Parlament europeu, els comitès professionals de Catalunya Ràdio i de TV3 han convocat sengles assemblees per plantejar mesures de protesta contra la reiteració dels blocs electorals minutats segons els darrers resultats electorals que el Consell de Govern de la CCMA ha tornat a imposar. L’incompliment per part del Consell de Govern de l’acord adquirit fa un any en el sentit que a les següents eleccions no plantejaria el minutat del temps d’aparició dels partits (encara que fos amb una forquilla de variabilitat entre 1 i 2,5 i malgrat que permetés canvis en l’ordre d’aparició si ho reclamava el criteri informatiu), que es va fer davant l’amenaça de vagues parcials a Catalunya Ràdio, ha consolidat el malestar entre els professionals.
A la ràdio ja hi ha convocades vagues parcials, aprovades per l’assemblea, per part del comitè d’empresa, i a TV3, amb un pes menor de l’àmbit d’Informatius, el comitè d’empresa ha convocat assemblees i concentracions per al 21 i el 29 de maig, on traslladarà propostes de possibles vagues parcials. També hi ha hagut entrevistes amb la directora de TV3, defensora de la no aplicació dels blocs, que poden permetre algún element més de protesta, a afegir a les introduccions explicatives davant de cada bloc, o a la vaga de firmes, mesures comunes amb Catalunya Ràdio, que a TV3 es plasma a més amb la negativa a aparició en els videos per part dels corresponsals o enviats a cobrir la notícia.
A altres mitjans públics es comencen a conèixer els plans de cobertura de les direccions, i és en funció d’això que els comitès professionals o de redacció, o representants dels treballadors, estudien les possibles mesures per manifestar la seva queixa. Amb més raó si, com és possible si algun partit va a la Junta Electoral, s’impugnen fins i tot els blocs electorals flexibilitzats i s’imposen els estrictes, en ordre i en durada, que porten a l’absurd d’haver d’informar de les propostes en 30 segons.