El Ple de l’Ajuntament de L’Hospitalet va aprovar dimarts, 27 d’octubre, una moció signada per tots els grups de l’oposició per a la reformulació dels mitjans de comunicació municipal que contempla, entre altres qüestions, fer un estudi sobre la viabilitat econòmica per reobrir Ràdio L’Hospitalet, tancada el juny de 2012. La moció va rebre els vots en contra dels regidors socialistes, que ara governen en minoria.

Tots els grups municipals de l’oposició (Ciutadans, ICV-EUiA-Pirates, PP, ERC, Guanyem L’H, CiU i CUP) es van unir per presentar una moció destinada a “posar fi al desmantellament dels mitjans de comunicació i al seu control polític, per posar-los al servei de tothom i amb un contingut plural i de qualitat”. La moció aprovada es va modificar la llarg del Ple, ja que inicialment demanava reobrir l’emissora de ràdio.

En el text presentat per l’oposició també es demana el cessament de l’actual directora per considerar que “no reuneix els requisits de pluralitat i rigor informatius” i l’inici d’un procés de selecció de nou director.

Radìo L’Hospitalet va deixar d’emetre el juny de 2012, a punt de complir els 30 anys d’emissions. TV L’H ho havia fet uns mesos abans. Es va iniciar aleshores una nova etapa fent servir només els suports de TDT i internet per difondre els continguts locals de televisió i ràdio, a més del portal L’H Digital i el Diari de L’Hospitalet.

L’SPC es va pronunciar contra el tancament dels mitjans locals de L’Hospitalet i d’altres poblacions a l’empara de la crisi econòmica.