El Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC) denuncia el brutal acomiadament de què avui han estat objecte 16 treballadors d’Antena-3 Televisió a Barcelona, que sense cap comunicació prèvia han hagut de saber, alguns d’ells quan anaven a treballar avui, que ja no formen part de la plantilla.

Es dóna el cas que alguns afectats se’la ha confòs durant hores, i mentre des de seguretat se’ls comunicava que “eren a la llista” d’acomiadats, des de l’empresa se’ls encarregava feina i s’ha esperat a què l’acabessin per donar-los el passaport.

Dels 40 treballadors de la plantilla de Barcelona, ara només en queden 14, i avui mateix s’ha comprovat la contractació de productores de TV per substituir els càmeres acomiadats, 6 dels 7 que hi havia.

Cal recordar que després de l’estiu l’Informatiu d’A-3 a Catalunya va passar dels 25 minuts habituals a 5, i ara en durava 15. És evident que amb la reducció de personal, serà difícil que mantingui la durada. I això quan des de sectors poc reflexius es va saludar l’entrada a l’empresa de Planeta, “una empresa de capital català”, pensant que repercutiria en un augment de la programació en català.

A la denúncia de l’injustificat de l’espedient d’ocupació, l’SPC vol afegir la crítica per l’alevosia en les formes, en ple cap de setmana i en plena feina dels companys, molts dels quals estaven seguint la campanya electoral catalana.

Cridem també les forces polítiques i els candidats a prendre nota de la dura realitat laboral i social, i a incloure en les seves propostes mesures socials que controlin i regulin l’arbitrarietat de la política dels màxims guanys, a costa del benestar i de l’estabilitat dels treballadors.

Barcelona, 8 de novembre del 2003