Per tercer any consecutiu la Federació Internacional de Periodistes (FIP) convoca, per al pròxim dijous 5 de novembre, a la mobilització dels seus sindicats afiliats a tot el món perquè responguin al lema Dempeus pel periodisme amb diversos actes als seus respectius països.

Són 600.000 informadors de 116 països els cridats a aquesta mobilització de la FIP, entre els quals hi ha la Federació de Sindicats de Periodistes (FeSP), de la qual forma part l’SPC, que com en anys anteriors ha previst actuacions dels seus sindicats federats a diverses ciutats.

Aquest any, la FeSP tornarà a portar al carrer el seu eslògan La meva precarietat és la teva desinformació i centrarà el seu missatge a fer arribar a la ciutadania la necessitat de reclamar als poders públics que prenguin mesures per garantir el dret fonamental a disposar d’informació veraç.

A Catalunya hi ha una iniciativa unitària amb altres organitzacions professionals i sindicals que s’ha concretat en una concentració el dia 5, a les 12 del migdia, a la Plaça de Sant Jaume. Allà hem convocat el Col.legi de Periodistes, CC.OO., l’SPC, UGT i UPIFC-Sindicat de la Imatge.

La FeSP i l’SPC comunicaran a la ciutadania la necessitat d’una llei que garanteixi aquest dret mitjançant la regulació professional i laboral de l’exercici del periodisme i de les responsabilitats socials de les empreses de mitjans.

Aquesta celebració del 5 de novembre arriba en moments que estan en joc milers de llocs de feina de treballadors de la informació a tot el món. Un món on els grans grups mediàtics vulneren cada dia el dret de la ciutadania a la informació i on cada vegada és més difícil per als periodistes perseverar en la seva missió de donar informació veraç, plural i de qualitat.

1 de novembre de 2009