La Federació de Sindicats de Periodistes (FeSP) recolza les mobilitzacions convocades per la Coordinadora Feminista d’Andalusia per al dimarts 15 de gener, en contra de les polítiques involucionistes que sobre violència de gènere s’han anunciat després de la constitució del nou Govern andalús de dretes que conformaran el Partit Popular i Ciutadans amb el suport de Vox.

«Ens mobilitzem amb motiu del debat d’investidura que materialitzarà el vergonyós pacte de govern a Andalusia, en el qual s’està negociant amb els nostres drets, usant-los com a moneda de canvi i negant la inqüestionable realitat de la violència masclista», ha indicat la Coordinadora Feminista d’Andalusia.

La FeSP fa seu el comunicat del Sindicat de Periodistes d’Andalusia (SPA), en el qual dóna suport a les accions del 15G que, amb el lema Els nostres drets no es negocien. Ni un pas enrere en igualtat, han estat convocades per organitzacions feministes de tota Andalusia i que compten amb suports en més de 70 ciutats espanyoles i estrangeres com París, Tolosa de Llenguadoc, Berlín, Bristol o Buenos Aires.

El SPA, sindicat que forma part de la FeSP, recorda que «les comunicadores i comunicadors de la nostra terra tenen una labor molt important a fer per acabar amb aquesta discriminació i treballar no només com a mitjans d’informació, sinó també com a una eina d’educació per aconseguir una societat més equitativa, on el discurs sigui totalment inclusiu amb un llenguatge feminista, antiracista, antifeixista i interseccional perquè es respectin els drets i es treballi per una informació que no advoqui pel discurs de l’odi.»

La FeSP anima a secundar les accions de aquest dimarts 15 de gener i a sumar-se així a la convocatòria andalusa. «Ni un pas enrere en els nostres drets i llibertats, de totes les dones, vinguin d’on vinguin. Ara és Andalusia, però en uns mesos aquesta amenaça d’involució es pot fer realitat arreu».

14 de gener de 2019