Un total de vuit periodistes concorren aquest any a la segona edició del Premi Internacional de Periodisme Julio Anguita Parrado, que convoca el Sindicat de Periodistes d’Andalusia en memòria del periodista cordovès mort el 7 d’abril de 2003 durant la invasió de L’Iraq. El jurat, que es reunirà a Còrdova el pròxim 12 de març, haurà de decidir quin d’ells és mereixedor d’un guardó que pretén premiar la trajectòria d’informadors que treballen habitualment en zones de conflicte bèl·lic o d’especial violència social.

Les candidatures han estat presentades per diferents organitzacions professionals espanyoles i estrangeres. Concretament, les nacionalitats dels candidats al premi són espanyola (3 d’ells), mexicana (1), colombiana (2), ucraniana (1) i portuguesa (1).

El jurat del premi està integrat aquest any pels periodistes Pedro Lázaro (Canal Sud), Almudena Ariza (TVE), Soledad Gallego-Díaz (El País), els professors Antonio Manuel Rodríguez Ramos (Dret. Universitat de Còrdova) i Juan Luis Manfredi (Periodisme. Universitat de Sevilla), Antonia Parrado, com a representant de la família Anguita Parrado, i la secretària general de l’SPA, Lola Fernández, que actuarà com a secretària del jurat, amb veu però sense vot.