La majoria dels treballadors subcontractats per la RTV balear, a través de les empreses Salom Àudio i Vídeo i Serveis Balears de Televisió-SBT van fer el 10 de desembre passat una vaga en contra de la precarietat laboral i per a aconseguir un canvi de model d’IB3. L’aturada es va mantenir fins al dia 14 de desembre. Segons els representants dels treballadors la contractació directa, a més de representar un estalvi de diners públics, donaria estabilitat laboral i garantiria una informació lliure de pressions externes, tant polítiques com comercials.

A primera hora de la tarda es calculava que el seguiment de la vaga havia estat del cent per cent dels treballadors de Salom i d’SBT, que representen gairebé el 44% de la plantilla de l’ens. Programes emblemàtics com el Gabinet de crisi no s’emetessin per la ràdio balear que durant bona part del dia va substituir la seva programació per música i anuncis. La vaga es va recolzar amb concentracions enfront de les emissores i el Parlament balear.

El comitè de vaga ha manifestat en un comunicat que «volem reclamar un canvi de rumb dins d’IB3 en tots els sentits. Volem demanar al president Antich i al Partit Socialista que es deixin d’esgrima parlamentària i que faci un pas decidit per IB3. El president va convertir IB3 en un dels eixos de la seva campanya a les passades eleccions autonòmiques, omplint-se la boca sobre els grans canvis que introduiria en l’Ens si guanyava els comicis.»

Els treballadors afirmen que «aquesta vaga, a més de canviar les coses a curt termini, ha de servir per fomentar un canvi real a IB3, perquè als treballadors afectats, malgrat no tenir cap vincle laboral amb l’ens a qui representem, ens importa el futur d’IB3.»

El comunicat complet del Sindicat de Periodistes de les Ilels Balears es pot consultar aquí. Es pot trobar més informació sobre aquest conflicte a la pàgina web de l’SPIB