En el marc de les entrevistes que l’SPC manté amb les diferents formacions polítiques, només ICV-EUiA -amb el seu candidat a la presidència, Joan Saura-, ERC-amb la diputada Marina Llansana- i PSC –amb els seus diputats Joan Ferran i David Pérez– s’han mostrat disposats a afrontar la llei de reforma de la CCRTV com a primera iniciativa a prendre en el nou Parlament que surti de les eleccions de l’1-N. Com es recordarà, aquesta llei va quedar tallada per la convocatòria anticipada d’eleccions que va impedir que un text consensuat per la majoria de partits pogués ser aprovada a temps per la Cambra. Una altra qüestió a la que aquestes formacions també s’han compromès és la d’afrontar la regulació de les pràctiques dels estudiants a les empreses que amb la seva fórmula actual són una de les principals fonts de precarització laboral del sector.

L’SPC també s’ha entrevistat amb CiU, amb el diputat Oriol Pujol, que va reconèixer que havien avortat la Llei de la CCRTV per raons de tàctica política, la mateixa que els podria impedir donar suport a la nova llei a l’inici de la pròxima legislatura. En canvi, en el seu programa electoral recullen l’exigència que es mantingui la producció i l’emissió de programes en català a TVE-Catalunya i a Ràdio 4.

Altres temes que s’han abordat amb els diferents candidats són la regulació del conjunt del sector audiovisual a Catalunya, sigui quin sigui el seu àmbit territorial i la naturalesa de l’empresa que l’impulsa, i la possibilitat de desenvolupar les prescripcions que en matèria de dret a la informació estan incloses en l’Estatut de Catalunya, aprovat en referèndum el 18 de juny passat. L’entrevista amb el PP no ha estat possible dur-la a terme.