La Confederación Española de Asociaciones de Consumidores y Usuarios (CEACCU) ha denunciat aquesta tarda que el projecte de Llei general audiovisual, aprovada avui pel Consell de Ministres, s’ha “plegat als interessos de les indústries” i que permetrà “més publicitat” encara.

La Confederació es mostra insatisfeta amb el seu contingut i lamenta que no protegeixi els usuaris.

La CEACCU alerta que la nova llei permet un “ampli marge d’impunitat” a les cadenes de televisió perquè podran evitar qualsevol sanció “si rectifiquen davant un incompliment”.

Respecte la introducció feta a última hora prohibint la pornografia en obert, adverteix que la protecció a la infància “segueix sent insuficient”, tant en continguts com en la publicitat.

Pel que fa al Consell Estatal de Mitjans Audiovisuals, que aquesta organització demana des de fa 15 anys, comnprova mancances en la representació dels usuaris i la independència dels seus integrants.

Per la seva banda, i com era d’esperar, la Unión de Televisiones Comerciales Asociadas (UTECA) ha aplaudit l’aprovació de la Llei general de la comunicació audiovisual per part del Govern central i ha demanat als principals partits que posin els mitjans per arribar a un pacte d’Estat amb l’objectiu de fugir del “maximalisme i la demagògia” durant la seva tramitació.