El Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ja té President, després de l’elecció d’Enric Marín al Parlament per majoria absoluta. Era evident que la CCMA no podia funcionar amb una presidència en funcions davant els reptes immediats, especialment l’aprovació del Contracte Programa que doti d’objectius definits i d’estabilitat financera la Corporació.

Però a aquesta necessitat objectiva s’ha afegit la batalla interessada entre les formacions polítiques per treure avantatge de la situació o per mantenir l’equilibri partidista, producte del fràgil equilibri per quotes polítiques que ara ha demostrat la seva poca consistència, i l’amenaça que representa per a uns mitjans públics que haurien de gaudir d’independència en la seva gestió.

Per això, si d’una banda és positiu que s’hagi resolt de forma ràpida el buit de poder que deixava el Consell en situació de provisionalitat, de l’altra cal lamentar la via emprada per resoldre l’amenaça possible o real d’obstruir el funcionament de la CCMA.

El mètode del decret llei devalua la Llei de la CCMA, basada en el consens, representa un menysteniment del Parlament i obre la porta a possibles noves modificacions en cas de canvi de color polític a la Generalitat. Per tot això, l’SPC considera que amb tot aquest procés la independència de la CCMA ha quedat una mica més compromesa.

Barcelona, 16 d’abril de 2010