El Consell d’Informatius de TVE qualifica de censura greu el tracte informatiu donat a l’assalt d’un comando ultradretà el passat 11 de setembre a Madrid durant l’acte institucional celebrat amb motiu de la Diada.

El Consell d’Informatius ha emès un comunicat en què es mostra “preocupat pel tracte donat per TVE a l’assalt d’un comando ultradretà durant l’acte institucional de la Generalitat de Catalunya a Madrid el dia 11 de setembre. Un fet tan greu mereixia una informació profunda i extensa que el Telenotícies va reduir a vint segons d’imatges, sense esmentar ni les lesions ni els danys que van provocar als assistents. Tampoc es va fer ressò de les nombroses reaccions de condemna dels portaveus polítics, amb l’excepció del diputat Sánchez Llibre, víctima directa de l’agressió”.

A la nota, el consell indica que “tant al TD2 de l’11 de setembre, com als TD1 i TD2 del 12 i l’Informe Setmanal del dia 14 es va ometre el moment en què el cap ultra agafa la bandera catalana de l’estrada i la llança rabiosament fora de l’escenari”.

“Ens crida l’ atenció que tractant-se d’ un potent pla seqüència, TVE suprimís els quatre segons de l’agressió a la bandera, mentre que la majoria de televisions i mitjans el van emetre íntegrament”, afirma el comunicat, que continua: “Tot i això, els Telenotícies i Informe Semanal citats si van emetre, a continuació de l’assalt ultra, la seqüència en què uns manifestants encaputxats cremen a Barcelona les banderes d’Espanya, França i de la UE, a més d’un retrat del Rei. Amb aquest tractament informatiu, TVE ignora l’ofensa a una bandera constitucional a Madrid, mentre la destaca a Barcelona. El Consell d’Informatius entén que en tallar sistemàticament l’agressió a la bandera catalana, TVE està censurant un fet greu, alhora que minimitza l’actuació i responsabilitat del comando ultradretà.”