El corresponsal d’El Periódico de Catalunya, Marc Marginedas, es troba segrestat a Síria des del passat 4 de setembre, últim dia en què la redacció a Barcelona es va poder posar en contacte amb ell. Segons sembla, Marginedas es troba retingut per un grup d’insurgents. Fins ara no s’havia difós la notícia per no perjudicar les gestions per a la seva llibertat.

Marginedas, de 46 anys, -finalista a la XXIX edició del premi Cirilo Rodríguez- viatjava en cotxe juntament amb el xofer que l’acompanyava quan va ser interceptat per combatents jihadistes als voltants de la ciutat de Hama, a l’oest de Síria. Des de llavors, ningú ha pogut contactar amb ell.

El periodista havia entrat a Síria el diumenge 1 de setembre a través de Reyhanli (sud de Turquia) acompanyat per opositors de l’Exèrcit Lliure Sirià (ELS). Aquest era el seu tercer viatge al país des que va esclatar el conflicte civil a Síria el 2011.

Els comitès d’empresa i professional del diari han convocat una concentració per demà dimarts 24, a les cinc de la tarda, davant de la seu d’El Periódico a Barcelona.

La concentració s’està difonent ja per les xarxes socials amb el hashtag #MarcTesperem