El Sindicat de Periodistes de Catalunya/Sindicat de Professionals de la Comunicació (SPC) expressa el seu rebuig més rotund al segrest del company Marc Marginedas per part d’un grup armat de la resistència siriana.

Cap situació de conflicte bèl•lic, per dramàtica que sigui, pot justificar la retenció d’informadors que, amb la seva feina, expliquen al públic la realitat de la guerra i la cruesa dels combats. En Marc és un periodista que es juga el físic per acostar als lectors del seu diari allò que va més enllà de les notícies d’agència o les imatges de reporters internacionals.

Per això reclamem el seu immediat alliberament i des del sindicat, i a través de la Federació de Sindicat de Periodistes (FeSP), apel•larem a la Federació Internacional de Periodistes (FIP) perquè denuncií el segrest i faci les gestions oportunes, davant de qui correspongui, per aconseguir-ho.

L’SPC dóna suport a la concentració convocada pel Comitè Intercentres i el Comitè Professional, demà, a les 5 de la tarda, davant d’El Periódico

TOTS AMB MARC MARGINEDAS