Amics, companys de professió i familiars s’han concentrat acui 24 de setembre a les portes d’El Periódico per demanar l’alliberament de Marc Marginedas, segrestat a Síria des del passat dia 4. La concentració es tornarà a repetir cada dimecres, dia de la setmana en que va ser segrestat.

Marginedas, enviat especial d’El Periódico a Síria, està retingut per un grup de la insurgència. El periodista viatjava en cotxe quan va ser interceptat per combatents gihadistes a la zona de la ciutat de Hama, situada a l’oest de Síria. Això va ser el 4 de setembre i des d’aquell dia el diari no ha pogut contactar amb ell.

Segons les informacions que El Periódico ha publicat, Aquest és el tercer viatge de Marginedas des que va esclatar el conflicte civil a Síria. L’objectiu d’aquest nou viatge era informar sobre els preparatius per afrontar una intervenció militar internacional i investigar sobre l’atac amb armes químiques del 21 d’agost als afores de Damasc.

Els companys de Marginedas van convocar per a aquesta tarda una concentració que ha estat àmpliament secundada pels companys de professió. La concentració es repetirà cada dimecres, dia en què es va perdre el contacte amb el periodista.

El Sindicat de Periodistes de Catalunya / Sindicat de Professionals de la Comunicació (SPC) i la FeSP han fet comunicats reclamant l’alliberament de Marc Marginedas, també des de les xarxes socials es fa aquesta crida i es mostra la solidaritat amb la família i els amics amb el hashtag #MarcTesperem.