Aquest dissabte se celebra la II Assemblea de Periodistes de Catalunya, organitzada pel Sindicat de Periodistes de Catalunya / Sindicat de Professionals de la Comunicació (SPC) i oberta al conjunt de la professió. L’objectiu és debatre sobre la situació del sector i trobar les fórmules per superar-la i millorar les condicions tant laborals com professionals dels periodistes.

El programa de la trobada és el següent:
09:45 Acreditació assistents.
10.00 Intervenció del President de l’SPC, Ramon Espuny. Realitat d’un sector que ha perdut llocs de treball, retrocés en les condicions laborals i la degradació de continguts. El paper del periodisme en la societat del segle XXI.
Intervenció dels ponents:
• Xabier Arkotxa (President del Comitè d’empresa d’Ediciones Primera Plana i del Comitè Intercentres d’El Periódico de Catalunya)
• Xavier Giró (Director del Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura de la UAB)
• Sebastià Serrano (Redactor en cap d’Informació del diari Público)
• Un membre de l’Assemblea de Joves Periodistes de Catalunya
11.15 Debat.
12.00 Pausa.
12.15 Debat i aprovació de conclusions.
13.45 Acte de cloenda de la sessió.

El lema de l’Assemblea és «Es busca periodista» amb la voluntat d’analitzar com la crisi ha agreujat la precarietat laboral i professional als mitjans. Es tractarà de veure com els interessos de les empreses de la comunicació han prevalgut sobre el dret de la ciutadania a rebre una informació veraç i de qualitat. Per a l’SPC, la solució passa perquè els periodistes s’organitzin per lluitar per defensar els seus drets i el dret a la informació de la ciutadania.