El Sindicat de Periodistes/ Sindicat de Professionals de la Comunicació a la demarcació de Tarragona condemna vehementment la decisió de tancar de la delegació del Canal Català a Tarragona.

L’SPC se solidaritza amb tots els treballadors (11) i col•laboradors, els quals han estat informats avui personalment pel propietari de l’estació privada Nicola Pedrazzoli.

Finalitza així un servei públic que va començar ara fa 16 anys (abans amb el nom de Més TV i Tarraco Visió) a oferir als espectadors una informació́ plural i propera, gràcies a l’esforç̧ humà de la redacció́ i col•laboradors que han elaborat programes de qualitat amb un compromíśs molt clar: Fer una televisió́ pública, austera, al servei del ciutadà, plural, i compromesa amb Tarragona.

L’SPC no comparteix les explicacions facilitades als treballadores per Pedrazzoli ja que intenta lliurar-se de responsabilitats (sobretot de la pèssima gestió) atribuint-les en gran part al partit que governa a Catalunya i a la reducció de publicitat i subvencions públiques.

El Sindicat lamenta que no s’hagi arribat a una acord per recol•locar alguns dels treballadors, deixant-los a l’atur i voldrà conèixer la situació econòmica real (deutes a la Seguretat Social…) de la cadena a Tarragona, sobretot quan va rebre, no fa gaire, subvencions públiques de més de 150 mil euros.

El tancament d’aquest canal de televisió posa de manifest la situació difícil i precària que travessa el periodisme a Tarragona i arreu.

En el darrer any i mig, s’han verificat, a la demarcació, més de un centenar d’acomiadaments en el sector periodístic, una sagnia que sembla no cessar.

La desaparició d’un mitjà de comunicació representa un cop, de conseqüències imprevisibles, per al sistema democràtic, la llibertat d’expressió i el pluralisme.

L’SPC manifesta la seva més profunda preocupació per la situació actual del sector i convida els professionals de la comunicació a mobilitzar-se, a unir-se i a reflexionar.

D’altra banda, el Sindicat lamenta l’ERO que es vol aplicar a la ràdio i televisió públiques d’El Vendrell, on es preveuen retallades sense cap mena de criteri. Un cop més els professionals de la comunicació són les víctimes de la mala gestió i desídia política.

L’SPC fa una crida als ciutadans que recolzin la proposta de mesa sectorial de diàleg que haurà de servir per estudiar, debatre i aportar solucions a la situació complexa que travessa la premsa.

Tarragona, 16 de maig de 2012