Sense periodisme no hi ha democràcia. Aquest ha estat un dels crits que s’han sentit avui a la manifestació del Primer de Maig a Barcelona per part del grup de professionals de la informació que han anat a la manifestació per protestar contra la situació del sector. Aquesta ha estat una de les manifestacions més multitudinària dels últims anys convocada per CCOO, UGT i USOC i a la qual s’adhereix l’SPC. Segons els sindicats convocants, a la manifestació han assistit al voltant de 160.000 persones.

Sota el lema S’ho estan carregant tot, els manifestants han posat de manifest el descontentament per les polítiques d’austeritat i les retallades que afecten els principals serveis públics: ensenyament, sanitat i també la informació.

Els manifestants reclamaven els seus drets laborats que la reforma laboral del govern de Mariano Rajoy està deixant sota mínims. Una reforma laboral que ha provocat un fort increment de l’atur i que provoca també la degradació de les condicions laborals per aquelles persones que conserven la feina. La pròxima sacsejada es produirà al juliol quan es produirà la no renovació de molts convenis col•lectius.

A la manifestació d’aquest matí han assistit representants de l’SPC, de la Coordinadora de Mitjans en Lluita i d’alguns mitjans de comunicació que en aquests moments estan amenaçats amb acomiadaments, El Mundo de Catalunya, i ERO, TV3 i Catalunya Ràdio. Segons una informació difosa avui per alguns mitjans de comunicació, la CCMA està preparant un ERO que afectarà 500 treballadors.