El passat divendres les Federacions estatals d’UGT i CCOO van anunciar que havien arribat a un preacord amb el Grup Prisa que hauria de servir de referència a les negociacions que es desenvoluparien a les diferents empreses d’aquest grup.

L’acord definitiu estava previst que se signés demà dimecres a la Direcció General de Treball, un cop revisat el text pels respectius gabinets jurídics.

Però avui s’ha conegut que el comitè d’empresa del diari El País es desvincula d’aquest acord i considera que els representants en aquesta taula no tenien poders per arribar al pacte. Per aquesta raó el comitè d’empresa d’El País hauria pres la decisió de suspendre la seva pertinença a Comissions Obreres.

El comitè d’empresa d’El País ha explicat a diversos mitjans que aquest acord es va signar al marge dels seus representants sindicals, ja que no s’ha tingut en compte la decisió del comitè del diari, com està previst.

Segons recull avui el digital prnoticias, des del comitè han manifestat: “En cap moment aquest comitè ha delegat la seva representativitat en els signants de l’escrit, de manera que aquests s’han arrogat uns poders que no tenen”.

El comitè d’empresa d’El País es mostra en desacord amb diferents punts de l’acord signat com les externalitzacions i no volen que aquest text serveixi de pretext a l’empresa per aplicar-les, tot fent referència a aquest acord. “No volem que es precaritzi l’ocupació, que es contracti els treballadors en altres empreses per pagar-los menys”

També han informat que enviaran un escrit a la Direcció General de Treball qüestionant la validesa del document, ja que està signat pels comitès de vaga de les empreses, que segons el comitè d’El País, no existeixen.

Al febrer, Prisa anunciava un ERO que afectaria 2.500 empleats dins i fora d’Espanya. Els primers que començar la negociació van ser els treballadors de Prisa TV que van tancar l’ERO el passat 11 de maig.

Després de diverses jornades de vaga i un intens moviment de protesta, els treballadors de Prisa TV van aconseguir convertir la majoria de les 784 sortides plantejades inicialment en externalitzacions, amb una indemnització de 45 dies per any treballat més quatre mensualitats per als que han abandonat l’empresa.

Precisament aquestes setmanes, han començat a negociar les sortides a Prisa Ràdio que segons el Pla d’Eficiència Operativa ha de fer 649 sortides abans del primer trimestre de l’any.