L’SPC obre un espai a la web perquè els professionals de la informació expliquin en quines condicions fan la seva feina

El pròxim 4 de juny se celebrarà la III Assemblea de Periodistes de Catalunya, amb el lema Amb les retallades, on queda la informació? La sessió tindrà dues meses, l’una per abordar un diagnòstic de la situació i l’altra per perfilar les alternatives.

Per fer un diagnòstic tant ajustat com sigui possible, calen dades reals del que està passant als diferents mitjans de comunicació de Catalunya, tant dels professionals de les mateixes redaccions, com dels que hi treballen des de casa seva. Per això, demanem a tothom que vulgui explicar el que passa en el seu mitjà que ho faci amb un comentari en aquest espai, de manera anònima o identificant-se. A l’Assemblea s’aportaran les informacions rebudes.

L’Assemblea es farà a la sala d’actes de l’associació Amics de la Unesco de Barcelona, al carrer de Mallorca 207, de Barcelona, i començarà a dos quarts de deu del matí d’acord amb el programa següent:

9.30: Acreditació dels assistents.

9.45: Obertura de la sessió.

10.00: Mesa 1: La crisi als mitjans: Precarietat laboral i desinformació.
Ponents:
* Fabián Nevado, Assessor laboral de l’SPC: Es pot seguir sent periodista?
* Quico Ràfols, secretari d’Organització de l’SPC :Històries de cada dia als mitjans catalans

11.30: Pausa

11.45: Mesa 2: Alternatives per dignificar la tasca dels periodistes i garantir el dret a la informació de la ciutadania.
Ponents:
* Llúcia Oliva, presidenta del Consell de la Informació de Catalunya: Propostes per dignificar l’exercici de la professió i la informació
* Míriam Meda, coordinadora general de la ReMC–Red de Medios Comunitarios: Els mitjans comunitaris com a alternativa per al dret a la informació
* Dardo Gómez, secretari general de la FeSP: Un pas endavant en l’organització dels professionals de la informació

13.15: Conclusions

14.00: Clausura de la sessió

A tots els qui vulgueu assistir a l’Assemblea us demanen que confirmeu l’assistència a través del correu electrònic:
3assemblea@gmail.com

També podeu seguir la preparació de la trobada i l’activitat del sindicat a través de Facebook i de Twitter. A Facebook ens pots buscar a SPC-Sindicat de Periodistes de Catalunya. A Twitter, @periodistescat.