La segona jornada de vaga convocada a SBT, l’empresa concessionària dels informatius d’IB3, ha tingut un seguiment del 99%. Els treballadors s’han concentrat davant del Parlament durant la intervenció del president del Govern balear, Francesc Antich, en el debat de política general.

El president Antich no s’ha volgut trobar amb els treballadors d’SBT, i per evitar-ho ha decidit entrar per la porta de darrera del Parlament.

Amb l’ajuda d’un altaveu, els manifestants han reproduït les promeses fetes per Antich als treballadors d’IB3 durant la passada campanya electoral. Fa tres anys, el president balear parlava “d’estabilitat”, “reducció de càrrecs” i d’”internalització”.

Davant la porta del Parlament s’han viscut alguns moments de tensió quan les forces de seguretat han desallotjat en una ocasió als manifestants.

La protesta ha continuat a Calvià durant l’emissió dels informatius d’IB3 de les 14 hores, que ha durat la meitat de temps com a conseqüència dels serveis mínims decretats pel Govern.

El comitè d’empresa demana als polítics negociar “una radiotelevisió pública sense intermediaris” i que s’acabin els acomiadaments. En un comunicat fet públic abans de la segona jornada de vaga s’indica que “des del naixement de la ràdio i televisió públiques ha quedat demostrada la ineficàcia d’aquest model externalitzat: malbaratament dels doblers públics, precarietat laboral, acomiadaments, i una pèrdua progressiva de la qualitat dels informatius”.