El Comitè Intercentres de Grup Zeta ha manifestat que comparteix plenament la reivindicació del col·lectiu de periodistes a la peça (col·laboradors) d’El Periódico en relació amb la imposició, per part de l’empresa d’una rebaixa del 10% des del mes de març en les seves peces.

Aquests periodistes han enviat a l’empresa aquesta carta en la qual manifesten:

“En referència a la carta rebuda el 28 de març sobre la retallada del 10% a tots els col•laboradors d’El Periódico de Catalunya, volem manifestar:

– Estem sorpresos d’haver rebut la notícia de la retallada a través d’un correu electrònic col•lectiu sense informació prèvia de la mesura.

– Ens preguntem si el que el diari s’estalvia amb aquestes retallades compensa el fet que la majoria de col•laboradors quedin tan afectats individualment, que es vegin abocats a buscar noves vies per sobreviure, i no puguin implicar-se com han fet fins ara amb un projecte amb el qual sempre s’han sentit identificats i que sempre ha estat la seva prioritat.

– No som indiferents a les circumstàncies econòmiques que obliguen a retallar, però considerem que, si les retallades s’han d’imposar als col·laboradors, haurien de seguir el mateix model escalonat que s’ha aplicat a la plantilla.

Per exemple, el 10% que s’aplica als col·laboradors correspon, segons les taules aplicades a la plantilla, a uns ingressos d’entre 55.000 i 60.000 euros l’any, quantitats a les quals la immensa majoria de nosaltres no arribem, ni de bon tros.

– Els col·laboradors ja van fer un esforç al començament de la crisi, quan ja se’ls va retallar el preu per peça o assumir més feina, una situació que en principi havia de ser temporal. La majoria va entendre la situació i va mantenir el seu nivell d’implicació i de qualitat.

Per tot això, demanaríem una reconsideració de les mesures aplicades i deleguem en el comitè la negociació d’una solució”.