L’empresa Teyco ha tancat el procediment contra el mitjà digital CRÍTIC, que havia iniciat als jutjats per danys a l’honor. Per tant, el judici, que s’havia de fer avui, no s’ha celebrat.

Crític ha enviat avui una carta als seus subscriptors anunciant la notícia i afirmant que “la decisió de Teyco posa punt i final al procediment de forma definitiva”.

La carta segueix: “Creiem que en aquesta resolució hi heu jugat un paper principal vosaltres: els lectors i lectores de CRÍTIC, que ens heu fet suport en tot moment. Vosaltres sou la millor garantia perquè puguem seguir fent el periodisme que ens agrada fer durant molts i molts anys”.

CRÍTIC es reafirma en tot allò exposat en el reportatge Més de 30 milions públics als Sumarroca després del judici de Teyco, publicat l’1 de setembre de 2015 pel periodista Marc Font, en el qual s’explicaven els contractes de Teyco amb el Govern de la Generaltiat. CRÍTIC es referma en què el reportatge és “absolutament veraç” i que es va elaborar “en base a dades públiques absolutament contrastades”. “La seva publicació –afirmen- forma part del nostre compromís amb la fiscalització del poder polític i econòmic. Un compromís que seguirem exercint”.

En el reportatge s’indicava que les constructores dels Sumarroca, fonamentalment Comsa-Emte i Teyco, eren les dues empreses que més contractes d’obra pública de la Generalitat havien guanyat. En la denuncia Teyco demanava 405.000 euros per danys a l’honor.