La Federació Internacional de Periodistes (FIP) i el proveïdor d’assegurances de viatge Battleface, han anunciat el rellançament del seu pla de viatges internacionals per als membres dels sindicats de la Federació –com és el cas de l’SPC, a través de la FeSP– que hagin de fer la seva tasca professional fora dels seu país. Entre els avantatges d’aquesta oferta hi ha la millora de la inclusió de beneficis de despeses mèdiques causades o resultants de la Covid-19. Aquest pla renovat inclou:

• Serveis d’Assistència en Viatges i Emergències 24 hores al dia, set dies a la setmana
• Evacuació Mèdica d’Emergència, Repatriació i Despeses Mèdiques fins a 2.000.000€
• Despeses d’Accidents Personals fins a 500.000€
• Cobertura d’Equip fins a 10.000€
• 10% de descompte a qui disposi del carnet internacional de la FIP

La col·laboració de la FIP amb Battleface proporcionarà als membres de la FIP un pla de viatge internacional rendible amb la flexibilitat perquè es pugui personalitzar la pòlissa de despeses mèdiques, accidents personals i cobertura d’equip mentre es treballa a l’estranger. La cobertura s’aplica a la majoria de les destinacions a tot el món, que no siguin el país d’origen de la persona, inclosos els països de la FCDO –llista vermella de països elaborada pel govern del Regne Unit sobre la seva situació amb relació al coronavirus- i els avisos i recomanacions governamentals de viatge essencials i no essencials.

Sasha Gainullin, CEO de Battleface, afirma que «els periodistes que viatgen a l’estranger poden enfrontar-se a una quantitat significativa de reptes durant el seu treball. Confiem que en comptar amb l’assegurança corresponent, podran viatjar amb una protecció més gran sabent que estan coberts en cas d’una crisi». Per la seva banda, el secretari general de la FIP, Anthony Bellanger,  assenyala que «estem entusiasmats de rellançar la cobertura d’assegurança de FIP-Battleface, que ofereix una cobertura crucial per als i les nostres membres que informen des de l’estranger. Els riscos als quals s’enfronten els reporters internacionals s’han multiplicat en els últims anys a causa de la pandèmia de Covid i dels creixents atacs a periodistes. Amb aquesta assegurança, confiem que els membres de la FIP podran complir amb els seus deures professionals d’informar el públic de manera segura».

Per a més informació podeu consultar la web https://ifj.battleface.com/