Manifest conjunt del Comitè Intercentres i del Consell de Redacció de l’agència Efe

Els professionals de l’agència Efe, preocupats per la pressió que exerceix la situació política i econòmica sobre la independència dels mitjans periodístics de titularitat pública, reivindiquen el dret fonamental de tots els ciutadans a rebre una información lliure, plural, veraç i contrastada.

Després de gairebé 75 anys d’història en què Efe s’ha consolidat com la primera agència de notícies internacional en llengua hispana, quarta del món i pont d’intercomunicació entre Espanya i Amèrica Llatina, reclamem una regulació per a aquesta empresa pública d’acord amb l’article 20 de la Constitució de 1978, sobre llibertat d’expressió i dret a la informació.

Amb la missió de portar la veu i imatge plural d’Espanya a tot el món, aspirem a que Efe, reconeguda amb el Premi Príncep d’Astúries el 1995, mantingui la seva credibilitat i segueixi tenint un paper inqüestionable com a difusor d’informació fiable i de qualitat, contribuint a la cohesió social, política i cultural de l’Estat i a la major llibertat de tots els seus ciutadans.

Amb aquesta finalitat, només demanem el que exigeix la Constitució i el que durant decennis han promès totes les forces polítiques amb representació parlamentària: un marc legal que garanteixi la independència d’Efe i una dotació pressupostària suficient perquè pugui complir la seva tasca de servei públic sense que es vegi amenaçada per interessos partidistes ni mercantils.

Els signants d’aquest Manifest volem que Efe segueixi sent una agència pública de tots i per a tots.

Pots adherir-te al manifest a través de l’adreça de correu electrònic manifiestoporefe@gmail.com. Només has d’enviar un missatge on figuri el teu nom, cognoms i professió.