Aquest matí membres dels Comitès d’empresa de TV3 i de Catalunya Ràdio han tingut un contacte breu amb el President de la Generalitat, Carles Puigdemont, després de l’entrevista que li ha fet Mònica Terribas al programa El Matí. Li han plantejat la preocupació dels treballadors d’aquests mitjans per la demanda que manté el Consell de Govern de la CCMA contra un treballador de TV3 acusat pels Mossos d’Esquadra de ser l’autor de la filtració, l’any 2012, del fitxer amb els sous de tota la plantilla de la CCMA, i que implica una petició de set anys de presó.

Els representants dels treballadors han argumentat novament que es tracta d’un tema passat, que fos qui fos l’autor de la filtració, es referia a una informació que avui ja és pública, que mantenir-lo viu és impedir tancar un període de durs conflictes entre la plantilla i la CCMA (arran de l’ERO al què ja apuntava la documentació esmentada), i s’ha demanat el President que intercedís perquè el Consell de Govern desistís de continuar amb la demanda, un gest que podria influir molt en què es mantingués o no per part de la Fiscalia.

Puigdemont s’ha mostrat favorable a que la justícia actués ràpid, ha recordat que el Govern de la Generalitat –que s’ha retirat d’alguns casos contra acusats membres de piquets durant una vaga general- té decidit desistir de demandes així sempre que no hi hagi danys a funcionaris del Govern ni a bens públics, que estudiarà el cas i que parlarà amb la direcció de la Corporació.

Més tard, i en Assemblea General a TV3, el comitè d’empresa ha informat d’aquestes gestions i de la posició del Consell de Govern de no retirar-se de l’acusació contra el company, malgrat el malestar que el tema provoca en alguns consellers. També s’ha informat de les converses amb la direcció per garantir el normal desenvolupament de les vagues parcials convocades per als dies 23 d’abril de 14 a 15.30 i de 20.30 a 21.30, 26 d’abril de 14 a 15.30 i de 20 a 21 i 3 de maig de 14.30 a 15.30 i de 20.30 a 22, que afectaran essencialment els Telenotícies Migdia i vespre de TV3, així com el 3/24 i la resta de canals i inclòs el Portal informatiu 324.cat.

Durant la Diada de Sant Jordi, membres dels comitès d’empresa de TV3 i de CR seran a la plaça de Catalunya, al mateix ‘set’ des d’on s’emetrà el programa conjunt, per explicar a la ciutadania la gravetat de la petició de presó per al company, que pot afectar molt, com ho ha fet fins ara, el seu estat de salut i el de la seva família.

Com a representants dels treballadors, reclamem un cop més un gest de la direcció de la CCMA i passar pàgina per normalitzar les relacions laborals als mitjans de la CCMA, afectades des de fa tres anys des de l’anunci de l’ERO que la filtració de dades va posar en evidència.

Sant Joan Despí, 21 d’abril de 2016