L’escalada de declaracions provinents de patronals privades de televisió i de ràdio i de sectors polítics afins continua. A les peticions de l’Associació UTECA de retirar la publicitat a les televisions autonòmiques i a les propostes legislatives del PP per privatitzar les radiotelevisions autonòmiques s’afegeixen les pressions de grups privats de comunicació.

En concret, ara l’Associació Catalana de Ràdio, ACR, la patronal de la ràdio privada, no sols troba insuficient la normativa del CAC que limita el temps de publicitat a les ràdios públiques, sinó que reclama obertament la desaparició de COM Ràdio, la supressió del Consorci de Comunicació Local (on s’integren la COM i altres 140 emissores municipals) i que es limiti la capacitat reguladora del CAC en diverses matèries. I a més ho fa al Govern, obviant els àmbits parlamentari i legislatius locals.

COM Ràdio és una oferta municipalista descentralitzada que permet la viabilitat de moltes cadenes municipals, amb les quals comparteix programació, i que juga un paper vertebrador de la realitat local, a més de ser clau en la normalització de la llengua com correspon a tots els mitjans públics. I que, com aquests, té una oferta que no pot satisfer mai la ràdio privada.

L’SPC també denuncia la petició de l’ACR de retirar a les emissores de l’anomenat “tercer sector” (ni públic, ni comercial) les poques freqüències de què disposa.

Barcelona, 1 d’abril de 2011