La Federació de Sindicats de Periodistes (FeSP) dóna suport a les mobilitzacions del 18 d’abril contra el Tractat de Lliure Comerç entre els EUA i Europa perquè amenaça les llibertats civils

La Federació de Sindicats de Periodistes (FeSP) dóna suport a les mobilitzacions convocades per al dissabte 18 d’abril en desenes de ciutats d’un gran nombre de països per rebutjar el Tractat de Lliure Comerç entre els Estats Units i Europa (TTIP, en les seves sigles en anglès) que s’està negociant amb un total obscurantisme. La Junta Executiva Federal de la FeSP fa una crida als treballadors dels mitjans de comunicació perquè secundin aquestes convocatòries, perquè aquest Tractat suposa una greu amenaça per a llibertats i drets civils de tot tipus, també en l’àmbit de la comunicació.

La campanya “No al TTIP “ assegura que «el nostre futur es negocia en portes tancades de Brussel·les i de Washington amb un Tractat a esquena de la gent». Les converses es desenvolupen al dictat de les grans corporacions multinacionals que volen no solament un món sense lleis que limitin la seva activitat sinó greus sancions per a qui no els rendeixi submissió. El seu objectiu és un marc normatiu que no imposi condicionants mediambientals, sanitaris o d’un altre ordre, tot a major glòria del benefici econòmic d’aquestes companyies.

Com a periodistes denunciem l’enorme secretisme amb el qual es realitzen aquestes negociacions i el silenci amb el qual la majoria dels mitjans de comunicació dels països implicats –també i de manera escandalosa, els espanyols– que no estan informant a la ciutadania sobre un procés que condicionarà greument la vida de milers de milions de persones a tot el món.

Però és que a més de tot això, el TTIP condicionarà enormement el treball dels informadors perquè entre el compromís dels estats a no promulgar lleis que regulin els mercats, cap govern podrà legislar sobre la propietat dels mitjans, per protegir els mitjans públics i el Tercer Sector o establir normes sobre com garantir el dret a la informació de la ciutadania. La FeSP comparteix amb els quals s’oposen al TTIP que aquest «és un malson per a la democràcia». I per això reitera la necessitat de mobilitzar-se per frenar aquest despropòsit antidemocràtic i antisocial.

Per frenar el TTIP, sortim al carrer el proper 18 d’abril!

Junta Executiva Federal de la *FeSP