Adaptació a dispositius mòbils, més flexibilitat, millor usabilitat, més claredat de continguts i més presència del multimèdia. Aquestes són algunes de les característiques del nou web del Sindicat de Periodistes de Catalunya/Sindicat de Professionals de la Comunicació (SPC), que substitueix l’anterior, estrenada el 2009.

En l’elaboració i desenvolupament del projecte, dut a terme en els darrers mesos, s’ha posat l’accent no només en la necessària actualització gràfica i tècnica, sinó també en oferir una bona experiència de navegació a tota l’afiliació i a les persones interessades en l’actualitat i les activitats del sindicat.

Per a Francesc Ràfols, president de la Junta Executiva de l’SPC, “La nova pàgina és un vehicle de comunicació adaptat a les necessitats dels temps actuals, molt més clara, molt més flexible, amb més presència multimèdia. És molt més fàcil d’actualitzar, més àgil. Creiem que la nova estructura la fa també molt més llegible i també té més rellevància davant els diferents cercadors”.

Actualitat i serveis, més clars

El nou web, fet amb WordPress, planteja un equilibri entre els continguts més immediats (les notícies i comunicats que es fan públics) i els que conformen la identitat institucional. D’aquesta manera, la persona usuària pot localitzar fàcilment tant els darrers posicionaments sobre l’actualitat (recollits a la secció Informa-te’n) com la informació sobre les persones que conformen la junta executiva, la història del sindicat o el detall sobre el seu funcionament, entre d’altres.

El projecte també vol visibilitzar serveis que ofereix l’SPC a l’afiliació i a la ciutadania en general, com ara l’assessorament laboral, la informació per als professionals a la peça o sobre igualtat de gènere, tres àmbits especialment sensibles en l’activitat professionals de periodistes i professionals de la comunicació.

Una de les prioritats del nou web ha estat el manteniment dels continguts anteriors, testimoni de l’activitat del Sindicat en defensa dels professionals durant gairebé tres dècades. Així, a part d’un important històric de comunicats i notícies d’actualitat, la persona usuària també trobarà un recull de convenis del sector, legislació relativa a l’activitat periodística i comunicativa, sentències i estudis i informes sobre diversos aspectes de l’activitat professional. S’hi podran consultar també, en format PDF, els diferents números de la revista de l’SPC, Fil Directe.

Per què afiliar-s’hi?

S’ha conservat, així mateix, l’accés directe via formulari per a tota persona que desitgi afiliar-s’hi, que s’ha complementat amb una secció específica destinada a resoldre els dubtes de persones que no tenen clar què podria fer l’SPC per ells. En dita secció, Per què afiliar-s’hi, es desmunten els principals arguments en contra de l’afiliació sindical i s’hi ofereixen raons de pes per al compromís.

“Amb la nova pàgina web, l’SPC també vol millorar altres aspectes de la seva política comunicativa, especialment en allò que es refereix a la gestió de les xarxes socials, qüestió que les persones que ens segueixen aniran copsant en les pròximes setmanes”, afirma Ràfols.