Aquest mes d’octubre, l’SPC ha tingut la seva cita mensual amb el programa Línia de Servei d’Esplugues TV en el qual es parla de periodisme i dret a la informació. En aquesta ocasió, els principals temes tractats han estat el fotoperiodisme i les externalitzacions. En aquest enllaç podreu trobar la conversa sencera.

En aquesta ocasió, ha estat el president del sindicat, Francesc Ràfols, qui hi ha intervingut. Al llarg de l’espai Ràfols va explicar que com afecten les externalitzacions en els mitjans de comunicació. Això responia a un debat fet recentment en el marc d’un estudi que es fa en diversos països europeus i que a Espanya està impulsat des de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). El treball a l’Estat espanyol se centra en el turisme –concretament entre el col·lectiu de cambreres de pis, les conegudes com a Las Kellys– i la comunicació. En la seva intervenció a Línia de Servei, el president de l’SPC va explicar com castiga la qualitat de l’ocupació a les empreses de comunicació i també la qualitat de la informació que ofereixen els mitjans. Va criticar que l’estalvi de costos que obtenen les empreses reverteixen en contra d’elles mateixes per la pèrdua de qualitat dels productes informatius.

En relació al fotoperiodisme, a Línia de Servei es va analitzar el malestar que hi ha entre aquest col·lectiu, un dels que més està pagant les regulacions d’ocupació a molts mitjans i també la manca de protecció social dels que són col·laboradors/res a tant la peça. Ràfols va deixar constància del menyspreu que hi ha a la premsa, tant en paper com digital, de poder disposar d’una fotografia de qualitat.