Més de 200 periodistes i polítics van acudir el passat 22 d’octubre a un tanatori de Madrid, per donar l’últim adéu a la periodista Montse Oliva, delegada del El Punt Avui a la capital d’Espanya. Va morir la matinada del dissabte al diumenge, als 52 anys, víctima d’un càncer que li va ser detectat fa unes setmanes.

Montse Oliva era molt estimada i respectada pels periodistes que cobreixen la informació política, tant per la seva professionalitat com pel seu caràcter afable i generós. Bona prova d’això és la contínua desfilada de periodistes i polítics de diferents partits que la van visitar cada dia durant les setmanes que va estar ingressada a l’hospital, i que dilluns passat van acudir al funeral.

En el funeral van parlar els nebots de Montse Oliva i diversos companys i amics i amigues d’ella, que han ressaltat el seu caràcter com a persona i el rigor i professionalitat amb què ha exercit la seva feina. Els assistents a l’acte, molt emotiu, li van donar el seu últim adéu amb un intens i perllongat aplaudiment durant diversos minuts.

La notícia de la seva defunció va omplir les xarxes socials de missatges de record per part de periodistes i polítics. Entre aquests últims hi ha el president del Govern, Pedro Sánchez; el de la Generalitat, Quim Torra; la ministra Meritxell Batet; l’exministra Dolors Montserrat; Pablo Casado, Pablo Iglesias, Miquel Iceta, Joan Tardá, Gabriel Rufián, Jordi Xuclà. Ximo Puig, Teresa Cunillera i Alfredo Pérez Rubalcaba, entre altres.

Montse Oliva, natural de Torà (Lleida), va començar la seva carrera professional en en diari La Mañana, d’aquesta província. Posteriorment va treballar a Barcelona a Las Noticias, El Observador, El Mundo i La Vanguardia, fins que es va incorporar a l’Avui. Fa 20 anys es va traslladar a Madrid per treballar en aquest últim diari, que ara és El Punt Avui, del qual n’era la delegada a Madrid.