Des del Sindicat de Periodistes de Catalunya / Sindicat de Professionals de la Comunicació (SPC), commemorem el Dia internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones perquè encara és necessari visibilitzar aquesta xacra social, les dones que en són víctima, les supervivents i la lluita que tantes dones i organitzacions de dones i feministes duen a terme diàriament.

L’SPC ens sumem al manifest de la FeSP , de la qual formem part, i alcem la veu, tal dia com avui encara més, per un #periodigne implicat en el tractament informatiu de les violències masclistes enfocat a la seva eradicació, responsable, sense estereotips, amb perspectiva de gènere i no sexista.

Un #periodigne en què les dones tinguem garantit poder exercir la nostra professió lliures de violències masclistes: Lliures de ser assassinades; lliures d’agressions físiques, sexuals i psicològiques; lliures d’assetjament també a les xarxes (gairebé dos terços de les dones periodistes han estat objecte d’assetjament a les xarxes, com assegura l’enquesta realitzada per la FIP). Lliures de tot tipus de violències.

Per això també avui ens referim a les 15 accions per un periodisme digne que hem impulsat amb altres entitats: perquè reivindiquem un #periodigne que posi fi a la precarietat laboral que pateixen les dones en tants àmbits i sense ser una excepció les dones al món de la informació i la comunicació. Una precarietat generalitzada en la professió però que s’acarnissa en les dones, que encara ara suportem la bretxa salarial, les jornades interminables de la professió, la sobrecàrrega de tasques de cura, les dificultats per a la conciliació. Una precarietat que resulta ser no només un altre tipus de violència sinó un factor més de vulnerabilitat davant totes les violències.

Parlem avui també del #periodigne que ha de facilitar la promoció efectiva de les dones en llocs de presa de decisions. Destruir d’una vegada per totes el sostre de vidre, però també el sòl enganxifós en què les dones quedem atrapades sense possibilitats d’ascendir per la nostra sola condició de dones.
Defensem un #periodigne que vetlli per oferir una agenda informativa i oberta a la mirada de dones i homes en tots els àmbits socials, que representi les dones als mitjans amb tota la seva dignitat i de forma equilibrada.

Aquest 25N, refermem el nostre compromís de seguir lluitant per l’eradicació de totes les formes de violència masclista en la nostra defensa dels drets laborals i el dret a la informació de la ciutadania.

24 de novembre de 2018