El Sindicat de Periodistes de Catalunya / Sindicat de Professionals de la Comunicació (SPC), denuncia que l’empresa promotora del festival ‘Primavera Sound’, que se celebra a Barcelona fins diumenge 4 de juny, cobra als i les periodistes que volen acreditar-se per cobrir l’esdeveniment. Considerem que és una pràctica inadmissible, ja que és carregar les despeses de la gestió informativa del certamen en els professionals que l’han de seguir. Exigim, per tant, que s’abandoni aquesta exigència i es retornin els imports que la companyia ha ingressat aquest any per aquest concepte. Lamentem que aquest abús no és nou d’aquest any, que ja fa temps que es duu a terme i suposa una flagrant vulneració del dret a la informació de la ciutadania i de la llibertat de premsa, que no pot estar condicionada pel pagament de tarifes per poder exercir-la.

L’SPC considera també que les empreses periodístiques que han acceptat aquesta imposició són igualment responsables de la seva existència, ja que mai s’han queixat d’aquest abús ni mai l’han denunciat. Reclamem als mitjans que rebutgin aquesta pràctica i defensin la feina dels seus i les seves professionals. Aquest és, fins on sabem, un cas únic i els mitjans haurien de ser molt més proactius per evitar que es consolidi i es pugui estendre. A més, aquesta situació castiga encara més els i les professionals que no estan en plantilla i les empreses no volen acreditar-los al seu nom per evitar establir vincles laborals.

Finalment, volem recordar que aquest festival es realitza en un recinte –el Parc del Fòrum– gestionat per l’Ajuntament de Barcelona. Com ja hem fet en anteriors ocasions, tornem a reclamar al consistori que no cedeixi equipaments públics a aquelles empreses o entitats promotores d’esdeveniments que vulneren drets essencials dels treballadors i treballadores. Emplacem, doncs, l’equip de govern municipal que s’acabi conformant en els pròxims dies que afronti amb urgència aquesta qüestió perquè no es torni a repetir un abús d’aquestes proporcions.

Prou abusos contra el periodisme!
Garantim el #dretinformacio de la ciutadania!!