Després que el període de converses legalment establert hagi acabat sense acord entre comitè d’empresa i direcció de La Vanguardia, el Sindicat de Periodistes de Catalunya/Sindicat de Professionals de la Comunicació, demana al Departament de Treball de la Generalitat que rebutgi l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que ha presentat l’empresa i que afecta uns 90 treballadors de l’àrea d’Administració.

L’SPC dóna suport a les accions aprovades per l’assemblea, valorant especialment la vaga de firmes de la redacció del diari, i considera que no hi ha motius per donar el vistiplau a la petició del grup Godó.

Pel sindicat, l’ERO no està justificat econòmicament: La Vanguardia ha tingut unes pèrdues de només dos milions d’euros en el darrer exercici, i això contrasta amb els grans beneficis de la resta d’empreses del grup, farcits en part a costa del diari que l’empresa ha descapitalitzat de manera voluntària per justificar una reestructuració que amb les dades reals no seria admesa.

A més, la proposta de recol·locar unes quaranta persones a altres empreses del grup és una demostració que aquests treballadors fan falta i que l’única cosa que pretén l’empresa és abaratir els costos camuflant el trasllat amb uns acomiadaments inadmissibles.

Per aquestes raons, l’SPC reclama de les autoritats laborals un pronunciament negatiu sobre la petició de l’empresa i emplaça els directius de La Vanguardia a reobrir les negociacions amb el comitè d’empresa després del parèntesi de l’agost.

SECRETARIA DE COMUNICACIÓ

24 de juliol de 2009