«Plantem cara a la crisi, defensem la informació» és el lema d’una convocatòria per reforçar les eines per fer front a les amenaces laborals i professionals

El pròxim dissabte 25 d’abril es celebrarà a Barcelona, al centre cívic de la Casa Golferichs, el VI Congrés del Sindicat de Periodistes de Catalunya, que té com a lema Plantem cara a la crisi, defensem la informació. La cita arriba enmig d’una forta crisi en el sector que ha provocat ja una considerable sagnia de llocs de treball. Com en d’altres ocasions, el Congrés de l’SPC tindrà dos tipus de sessions, unes restringides a l’afiliació en les quals es farà un balanç de la gestió, discutiran els aspectes d’ordre intern i s’escolliran els nous càrrecs; i les que estan obertes al conjunt de la professió en les quals es presentarà un informe de situació del sector i es discutirà l’estratègia que el sindicat haurà de seguir en el mandat 2009-2013. Així, el Congrés es presenta com un lloc de trobada de la professió per tal de prendre mesures contra aquesta crisi.

Per tal de canalitzar la informació i dinamitzar el debat precongressual, s’ha activat un blog.

El Congrés de l’únic sindicat unitari del sector de la comunicació serà de renovació per la incorporació de gent més jove en els òrgans de direcció. L’SPC pretén que el Congrés serveixi per enfortir la seva estructura organitzativa i per reafirmar que la sortida a la greu situació que està patint el sector i a la greu reculada del respecte al dret a la informació de la ciutadania passa principalment per la regulació de la professió a partir de l’Estatut del Periodista Professional i de la Llei de Drets Laborals dels Periodistes, amb legislacions que ja existeixen a la majoria de països europeus.

Per als mitjans que vulgueu ampliar la informació o gestionar alguna entrevista, us podeu posar en contacte amb el sindicat (93.412.77.63), que canalitzaran les peticions.