El Sindicat de Periodistes de Catalunya / Sindicat de Professionals de la Comunicació (SPC) és una de les organitzacions que participa en el II Simposi sobre Llibertat de Premsa que organitzen la demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC) i la Universitat de Lleida (UdL). Aquesta segona edició del simposi s’obrirà amb la realització de quatre tallers temàtics, en dos dels quals hi estarà representat el sindicat.

Per una banda, Dardo Gómez, expresident de l’SPC i actual secretari d’Organització de la Federació de Sindicats de Periodistes (FeSP), ho farà en el taller «La llibertat de premsa i els temes d’especial sensibilitat social: anàlisi de les cobertures periodístiques», coordinada por la professora Anna Clua, de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Per l’altra, Quico Ràfols, secretari d’Acció Interna del sindicat, ho farà en el que porta per títol «Ajuts públics (i altres polítiques públiques de comunicació) i la llibertat de premsa», que coordinarà la professora Aida Martori, de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

El simposi comença dimarts 3 de maig a la tarda i es tancarà l’endemà a la tarda amb la conferència que pronunicarà Elpidio Silva exjutge –responsasble entre d’altres del cas Blesa–sobre La independencia de los periodistas como trabajadores de medios públicos. L’SPC celebra aquesta segona edició del certamen que confia que es converteixi en una cita referent de la reivindicació de la llibertat de premsa i el dret a la informació per part del conjunt de la societat.