Les recents eleccions sindicals celebrades a la RTVA han ofert els millors resultats per al Sindicat de Periodistes d’Andalusia (SPA) des de la seva implantació a l’empresa pública, fa 12 anys . En concret ha obtingut 6 delegats, igualant el registre de les últimes eleccions, tot i que supera àmpliament el nombre de vots obtinguts.

Cinc dels delegats corresponen a la delegació central de Sevilla, on l’SPA ha estat la segona força més votada, després CCOO superant fins i tot a UGT i a la CG , cosa que no havia passat anteriorment. Gran part d’aquest mèrit cal atribuir-lo al suport rebut pels companys de RTVA i de Canal Sur Radio a Sevilla, radicats en el Pabellón de la Cartuja, on l’SPA ha estat la força més votada, doblant el nombre de vots de la segona formació.

En aquests comicis hi havia en joc quatre delegats menys en tota Andalusia, conseqüència de la pèrdua de treballadors que ha comportat que les delegacions d’Huelva i Cadis hagin perdut els respectius comitès d’empresa amb 5 representants, per passar a elegir tres delegats de personal. Una circumstància que, malgrat el gran suport rebut pels nostres candidats en aquestes delegacions, ha estat insuficient per conservar els dos delegats obtinguts fa quatre anys, un per centre.

Aquests resultats atorguen a l’SPA un delegat al comitè intercentres que, davant la pèrdua de la majoria absoluta de CCOO, ens fa necessaris davant les futures negociacions que necessàriament s’han d’emprendre amb l’empresa per garantir la continuïtat de la RTVA.