L’Organització de les Nacions Unides (ONU) considera aquesta pràctica un “perillós precedent” i afegeix que les veus dels mitjans no haurien de ser silenciades en una plataforma que diu donar espai a la llibertat d’expressió.

L’ONU ha mostrat la seva preocupació «per la suspensió arbitrària» dels comptes d’una dotzena de periodistes estatunidencs que havien piulat sobre la decisió de Twitter de suspendre el compte del company @ElonJet, que informava a través d’aquesta plataforma sobre els viatges del jet privat  d’Elon Musk, propietari de la companyia.

Per a l’ONU, segons informa l’Agència EFE, aquesta decisió constitueix “un perillós precedent” i afegeix: que «les veus dels mitjans no haurien de ser silenciades en una plataforma que diu donar espai a la llibertat d’expressió», ha assenyalat el portaveu d’aquesta organització, Stéphane Dujarric, durant una conferència de premsa diària. «Des del nostre punt de vista, aquest moviment crea un perillós precedent en un moment en el qual periodistes a tot el món s’enfronten a censura, a amenaces físiques i fins i tot coses pitjors», assegura Dujarric.

El portaveu indica que l’ONU segueix els fets dia rere dia i que observa un «preocupant augment del discurs d’odi i la desinformació sobre el clima i altres qüestions». La plataforma, que ja ha suspès aquesta mesura, la va justificar amb l’acusació que els periodistes compartien informació sobre la ubicació d’Elon Musk, posant en perill la seva seguretat i violant unes noves normes anunciades aquesta setmana per la xarxa social. Sobre «la ubicació de persones en temps real».