Davant la recent concessió de llicències radiofòniques per part del Govern de la Generalitat, el Sindicat de Periodistes de Catalunya vol manifestar el següent :
1.- Considerem totalment desfassat i poc democràtic el sistema de concessió de llicències per part d’un organisme governamental, en comptes d’un organisme independent, consensuat entre les forces parlamentàries i amb la suficient independència i competència professional com per concedir les llicències amb un mínim de neutralitat ideològica i política. En aquest sentit, l’existència d’ una Alta Autoritat Audiovisual, de l’estil del Consell Superior de l’Audiovisual francès, que també tingués competències en el nomenament dels responsables dels mitjans públics, garantiria la transparència i la utilització no partidista d’un dret fonamental com és la llibertat d’expressió.
2.- La concessió actual sembla clarament sesgada a favor de les peticions ideològica o econòmicament pròximes a l’actual Govern de la Generalitat, sobretot si es repassen els requisits, i fins ara no hem sentit argumentacions sòlides que justifiquin la marginació de projectes amb clar contingut català, i en català.
3.- El més sorprenent de l’actual concessió és la retirada de llicències d’emissores en ple exercici, que comporta automàticament problemes de caire laboral i social, que sembla que no s´hagin contemplat a l’hora de prendre la decisió. En concret, pot comportar la pèrdua del lloc de treball de molts companys de diferents emissores de la cadena COPE a Catalunya. I no cal dir que els responsables de l’orientació ideològica d’aquest mitjà no seran els principals afectats per la mesura del Govern de la Generalitat, sinó els treballadors i professionals que no en tenen cap responsabilitat.
Barcelona, 6 de maig de 1999