L’assemblea de treballadors de l’Ara ha rebutjat l’acomiadament de quatre treballadors en només setmana, una decisió que entenen «del tot injusta i injustificada», i demanen que es reconsideri la mesura; així com expressen la seva solidaritat amb els damnificats.

«A l’Ara no hi sobra ningú i, en canvi, la falta de mans és crònica per fer un producte periodístic de qualitat»; assenyalen en un comunicat que han fet públic. Aquesta deficiència «ens obliga a un sobreesforç en forma de jornades més llargues que no són compensades».

Així mateix, assenyalen que, malgrat aquesta situació, «la pressió no ha deixat d’augmentar. En els últims anys hem vist altres acomiadaments i com no se substitueixen les persones que han marxat l’empresa a feines amb millors condicions». Afegeixen que passa el mateix en els casos de vacances o baixes per malaltia.

Després de mostrar la seva preocupació pel futur del diari, el comunicat de l’assemblea reclama «racionalitzar la càrrega de treball». En declaracions al digital Comunicació21 la directora del mitjà, Esther Vera, ha assenyalat que «aquests ajustos els han d’assumir totes les empreses basades en la innovació i la qualitat». Vera afirma que dos dels acomiadats són traductors d’un projecte que «no ha funcionat» com preveien, les traduccions d’articles al castellà i a l’anglès, que disminuiran. També s’ha acomiadat a una persona de disseny, perquè «l’Ara es troba en procés de digitalització màxima i es vol donar més pes l’edició digital que en paper». El darrer cas es tracta, segons la directora del rotatiu, «a una persona que estava en període de proves».

La plantilla mostra la seva «preocupació pel futur» i el «sentiment de desorientació pel fet que la direcció de l’Ara no posa sobre la taula un pla clar» on es garanteixi «la continuïtat i l’estabilitat dels llocs de treball». L’SPC comparteix les inquietuds dels treballadors i les treballadores del diari als quals mostra la seva solidaritat per aquests acomiadaments i reclama als responsables de la publicació que disposin d’un pla clar per garantir el futur de l’Ara i el manteniment dels llocs de treball.