L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha presentat un pla de viabilitat per als mitjans púbics que preveu retallar el pressupost en un 45% i una retallada de plantilla del 60%. Segons aquest pla el pressupost dels mitjans es retallaria de 2,7 milions a 1,5 i passaria de 66 treballadors a 26.

Tot i la dràstica retallada, el pla contempla millorar els continguts dels mitjans, potenciar els informatius de la ràdio i la televisió i crear nous programes d’entreteniment.

Els treballadors consideren que la proposta és totalment inviable, ja que si amb menys personal ja és impossible tirar endavant els dos mitjans audiovisuals i la revista municipal, amb l’increment de feina encara ho és més. Per això creuen que el PP el què realment vol és tancar els mitjans.

El comitè d’empresa ha fet diverses propostes per evitar arribar al tancament com ara un ERO temporal, prejubilacions o baixes incentivades, propostes que han estat totes rebutjades per l’Ajuntament.

Un altre tema obert que té l’alcalde de Badalona és la composició del Consell d’Administració de Badalona Comunicació. Recentment el CAC va demanar a l’Ajuntament una nova proposta de candidatures al Consell d’Administració amb persones independents que no siguin regidors ni de lliure designació de l’Ajuntament.

Mentrestant, els treballadors mantenen una intensa campanya en defensa del mitjans públics, Jo també sóc Rcb, Tvb, Bétulo, a les xarxes socials: Facebook i Twitter.