La Federació de Sindicats de Periodistes (FeSP) expressa el seu “rotund rebuig a la reforma del mercat laboral” aprovada pel Govern central perquè considera que “no servirà per crear ocupació, abarateix l’acomiadament, retalla drets dels treballadors en benefici dels empresaris i , a més, és injusta perquè fa recaure la crisi sobre els més febles mentre protegeix als qui l’han provocat”.

Així ho expressa en un comunicat en el qual considera que “una de les mesures més greus” és permetre a les empreses fer un ERO “sense necessitat que prèviament l’aprovi l’autoritat laboral”. Per a la FeSP això suposa que “qualsevol empresari pot acomiadar part de la seva plantilla quan tingui pèrdues o disminueixin els seus ingressos durant nou mesos”. Una reforma que tindrà una especial incidència en els mitjans de comunicació, sector en el qual s’han perdut 5.000 llocs de treball en els últims tres anys, “només servirà perquè els empresaris puguin acomiadar amb un cost menor”. El comunicat afegeix que “la suposada intenció de contractar a joves serà utilitzada per molts d’ells per incrementar encara més la ja alarmant precarietat que es viu en aquest sector. Això repercutirà negativament en la feina dels periodistes i, en conseqüència, també afecta el dret fonamental a la informació que té la ciutadania”.

El comunicat fet públic per la FeSP recorda que la reforma aprovada divendres “generalitza l’acomiadament improcedent amb 33 dies d’indemnització per cada any treballat i un límit màxim de 24 mensualitats -en lloc dels actuals 45 dies actuals fins a 42 mesos-, permet que les empreses no apliquen el conveni col•lectiu del seu sector quan travessen per dificultats econòmiques i acorda que les empreses de treball temporal (ETT) puguin actuar com a agències de col •locació, en lloc de potenciar el Servei Públic d’Ocupació (l’antic INEM) perquè compleixi aquesta funció”.