Els il·lustradors del Magazine de La Vanguardia, tret d’un, han estat acomiadats pels responsables del diari en plenes festes de Nadal. Un dels afectats, Miguel Gallardo, ho ha explicat així: «La meva última il·lustració per al Magazine de La Vanguardia. Després de 20 anys treballant en el diari i el dominical, aprofitant el Nadal i sense previ avís he estat acomiadat al costat dels meus companys del Magazine, Meritxell Duren, Raul, Arianne Faber i uns altres, exceptuant Jordi Labanda. Gràcies als directius i caps de La Vanguardia per fer-ho seguint la política habitual del diari: d’amagat, sense cap estima pels il·lustradors catalans i vulnerant els mínims drets dels treballadors. Gràcies per fer-ho en Nadal.» Aquesta decisió coincideix amb l’arribada d’un nou director, Màrius Carol, que acaba de prendre possessió del càrrec fa molt pocs dies, en substitució de José Antich.

El rotatiu del comte de Godó ha preparat un nou suplement dominical per al pròxim mes de gener el disseny del qual ha suposat l’eliminació de tots els il·lustradors, tret del citat Labanda, considerat marca pròpia de La Vanguardia. Cap responsable del diari s’ha dirigit als afectats per anunciar-los la decisió, que l’han coneguda per canals no oficials. Tot i que els acomiadaments no són responsabilitat directa de Carol perquè feia temps que es cuinaven, el cert és que el nou director del rotatiu no els ha frenat.

Amb aquesta decisió La Vanguardia perd uns professionals de gran prestigi. El portal graffica.info entrevistava recentment Gallardo i recordava les seves col·laboracions amb publicacions com Herald Tribune i The New Yorker. La seva carrera és extensa, des dels seus inicis en els 70 ha passat pel món de la publicitat, on va descobrir el seu amor per l’animació, ha estat el cocreador de Makoki i un dels dibuixants de Víbora. Però sobretot, segons Graffica, a Miguel Gallardo «li devem les gràcies per signar còmics de gran importància humà com María i jo, Què li passa a aquest nen? i Emotional World Tour (títol signat a quatre mans amb Paco Roca).» El seu acomiadament es produeix tot just aterrat de Miami, on ha participat a la Fira del Llibre.