Representants de la Plataforma en defensa dels mitjans de comunicació social a Catalunya es van reunir el 30 de gener amb la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, per presentar-li el manifest que demana al Govern la constitució d’una mesa sectorial de diàleg per afrontar la crisi del sector.
A la reunió es va exposar la preocupació dels impulsors de la Plataforma per la situació dels mitjans, tant públics com privats, que qualifiquen de “greu” i, especialment, dels professionals que hi treballen.
De Gispert va rebre informació de les gestions que s’estan fent perquè es constitueixi la mesa de diàleg integrada per l’Administració i associacions empresarials, professionals i sindicals, entre d’altres.
També van oferir comparèixer davant del Parlament per informar-ne els diputats. En aquest sentit, la presidenta de la cambra catalana es va comprometre a fer les gestions oportunes per facilitar aquesta compareixença.
Per part de la Plataforma van assistir a la reunió el secretari del Col•legi de Periodistes de Catalunya, Enric Frigola; el degà del Col•legi Professional de l’Audiovisual de Catalunya, Daniel Condeminas, el secretari general d’UPIFC-Sindicat de la Imatge, Pere Monés, i el president de l’SPC, Ramon Espuny; no van poder assistir els representants de CC.OO. i UGT.
El president de l’SPC va aprofitar que es va comentar la situació a l’audiovisual local i a la CCMA per traslladar a la Presidenta del Parlament la inquietud entre els professionals de la Corporació pels canvis legislatius que es proposen des del Govern, que han provocat el trencament del consens polític aconseguit el 2007 amb la llei de la CCMA, en uns moments de bones audiències i de liderat de TV3, i amb un clima de certa complicitat entre la plantilla i la direcció. I va lamentar que això es perdés davant el que inevitablement serà vist com una interferència des del poder polític.